Door Berend-Jan Dobma op 12 oktober 2014

PvdA Zuidhorn haakt in op Nederlandse vertaling Thomas Piketty 


ZUIDHORN – De Nederlandse vertaling van het boek ´Kapitaal in de 21ste eeuw´ van de Franse econoom/filosoof Thomas Piketty verschijnt eind oktober in Nederland. De PvdA in Zuidhorn houdt daarom op donderdag 23 oktober een informatieve avond, voor iedereen die geïnteresseerd is, over economische ongelijkheid in Nederland. Het boek van Piketty wordt besproken en gekoppeld aan lokale armoedebestrijding.

De Franse filosoof/econoom Piketty heeft afgelopen voorjaar veel bekendheid gekregen met de stelling dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Om dit te stoppen pleit hij in zijn boek voor een wereldwijde progressieve belasting op vermogen, om zo de toenemende schrijnende inkomensongelijkheid tegen te gaan en om de kloof tussen arm en rijk niet groter te laten worden. Daarnaast is er in de gemeente Zuidhorn afgelopen voorjaar een uitgiftepunt van de voedselbank Grootegast en Marum opgericht. Voor de PvdA een signaal dat armoedebestrijding op lokaal niveau nog altijd een noodzakelijk kwaad is.

Gerrit Gorter, docent economie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en columnist voor de Leeuwarder Courant,  is bereid gevonden om het boek van Thomas Piketty te bespreken. Hij zal vooral ingaan op wat de impact van het verhaal van Piketty nu eigenlijk is, hoe houdbaar het verhaal is en wat het in de Nederlandse context betekent.

Jan Oomkes zal als bestuurslid van de voedselbank Grootegast, Marum en Zuidhorn toelichten wat de voedselbank doet en op welke manier er op lokaal niveau aan armoedebestrijding gewerkt wordt.
De avond wordt gehouden in Jongerencentrum Avalon te Zuidhorn, tevens uitgiftepunt van de voedselbank. De inloop is vanaf 19.45 uur en de aanvang is om 20.00 uur.  De  toegang is gratis. U hoeft geen lid te zijn van de PvdA om de bijeenkomst bij te wonen.

Thomas Piketty

Berend-Jan Dobma

Berend-Jan Dobma

Naam, leeftijd en woonplaats: Ik ben Berend-Jan Dobma, 28 jaar oud en ik woon in Zuidhorn Beroep, hobby’s en/of interesses: Mijn beroep is assistent-aardappelveredelaar. Als hobby’s heb ik fietsen, tuinieren, wandelen en klussen in en rond het huis. Hoe lang bent u al actief in de politiek en waarom ging u in de politiek? Vanaf

Meer over Berend-Jan Dobma